Anmälan om misstänkt matförgiftning eller allergisk reaktion
Anmäl snabbt och hjälp andra
Misstänker du att du har blivit sjuk av mat som du har ätit från servering eller av någon mat som du har köpt hem – till exempel restaurang, café, gatukök eller skolmatsal? I så fall ska du kontakta en livsmedelsinspektör så fort du kan.
Ju snabbare som vi får anmälan och påbörjar utredningen desto större är sannolikheten att vi kan hitta källan till smittan och hindra att fler blir sjuka. Har du akuta besvär kontakta sjukvården på 112, alternativt sjukvårdsrådgivningen på 1177.
Dessutom får livsmedelsföretagaren reda på att något gått snett i deras verksamhet och har en möjlighet att minska risken att det ska hända igen.
Hur gör jag en anmälan?
Du kan anmäla matförgiftningen direkt på webben genom vår e-tjänst genom att trycka på "Starta e-tjänsten". Du kan också ringa till livsmedelskontrollen på 08-706 66 00.
Anmälan kan lämnas anonymt men om du vill att vi ska kunna kontakta dig måste du fylla i namn och kontaktuppgifter i anmälan.
Länk till mer information finns i rutan "Frågor om e-tjänsten" nedan.
Personuppgifter som behandlas
- Namn
- E-postadress
- Telefonnummer
Vid handläggningen av ditt ärende registreras och behandlas de personuppgifter som framgår av informationen ovan. Behandlingen sker i det ärendehanteringssystem som verksamheten använder för handläggning av ditt ärende.
Rättslig grund för behandlingen
- Den registrerade har lämnat sitt samtycke
- En arbetsuppgift i samband med myndighetsutövning ska kunna utföras
Lagringstid
- 5 år
Läs mer om behandling av personuppgifter på vår hemsida: https://www.sundbyberg.se/kommun-politik/arenden-och-handlingar/hantering-av-personuppgifter.html
Lämna klagomål på personuppgiftshanteringKlagomål rörande personuppgiftshanteringen i tjänsten kan lämnas till integritetsskyddsmyndigheten. Besök integritetsskyddsmyndighetens hemsida (https://www.imy.se/privatperson/utfora-arenden/lamna-ett-klagomal/) för mer information om hur du lämnar klagomål.
Du kommer att gå igenom följande steg:
- Verksamhet
- Sällskapet och måltiden
- Symptom
- Kompletterande information
- Förhandsgranska
- Skicka in